Sivut

6/29/2015

My favorite METAL SONGS TOP 10

Ajattelinpa että olisi hauska listata tämän hetken TOP 10 lempparibiisit. Moni varmasti tiesikin jo, että kaikki Marilyn Mansonilta on automaattisesti mun lempparimusaa, mutta josko nyt valkkaisin silti kymmenen parasta genressä metalli/industrial/hardcore, eli toisinsanoen on raskaammasta musiikista kyse. Listaaminen oli tosi vaikeaa, koska kestosuosikkeja löytyy melkoinen lista. Mutta ainakin nämä kymmenen biisiä saundeineen saavat kylmät väreet kulkemaan iholla. 

#1
Minute of Decay on yhtä tärkeä biisi minulle kuin Sweet Dreams (Are made of this), ja jos pitäisi näiden kahden väliltä valita kumpi soitetaan hautajaisissani, en osaisi päättää. Kappaleen bassoriffi on yksi suosikeistani ja soitan sen aina kun saan kyseisen soittimen käteeni. Myös biisin sanoituksilla on äärimmäisen suuri merkitys minulle, ja aina kun kuuntelen sitä minulla on vaikeuksia pidätellä itkua. Tunnen niin suurta samaistumista ja ymmärrystä kun kuuntelen Mansonin lyriikoita. Hän avautui autobiografiassaan hetkestä kun oli studiolla äänittämässä tätä kappaletta, ja se todella sai minut rakastumaan siihen.#2
Mechanical Animals -albumilta yksi ehdottomista lemppareistani on Disassociative. Ylipäätään koko albumi on jotain ihan käsittämätöntä melodista avaruusrokkia, ja vielä nykyäänkin saan siitä kaivettua uusia ja outoja aivoja nyrjäyttäviä piilotettuja viestejä (ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mechanical_Animals). Vaikka kyseessä onkin hyvin erilaista ja aijemmasta tuotoksesta paljolti poikkeavaa settiä, on se silti Manson ja saa hitonmoiset korvaorkut aikaiseksi. Kuuntelen Mechanical Animalsia usein bussissa tai vastaavassa ja vaivun melankoliseen transsiin samalla katsoen ikkunasta ulos kaukaisuuteen tippa linssissä.


#3
Samoihin aikoihin kun edellämainitty levy julkaistiin, MTV pyysi Mansonia kirjoittamaan tunnaribiisin Celebrity Deathmatch TV-sarjalle (mikä oli yksi lempiohjelmistani pentuna). Hieman Ministrystä vaikutteita ottanut kappale oli myös ehdolla vuoden 2001 Grammyjen parhaaksi metalli performanssiksi, mutta Deftones vei sen. Noh, mutta jos minulta kysytään, ansaitsee tämä kipale ainakin kymmenen Grammya.#4
Heti vahvana kakkosena Marilyn Mansonin jälkeen tulee Slipknot. Tämä yksi maailman omaperäisimmistä metallibändeistä esiintyi vastikään Helsingin Jäähallilla, ja arvatkaapa vaan kuka missasi sen ! Tätä tuskaa ja katkeruutta tästä suuresta tappiosta yritän tukahduttaa esimerkiksi luukuttamalla Psychosocialia täysiä jytät päässä. Kyllä bussissa istuessa vähemmästäkin rupeaa rytmijalka (tai tuplabasarijalka) väpättämään niin että pian on jalanmentävä reikä lattiassa.


#5
Emoaikoinani kuuntelin pääsääntöisesti metalcorea, ja ne ajat ovat jo ohi (onneksi). Enää ei Asking Alexandriat ja muut kiinnosta, mutta yhdestä en voi millään olla tykkäämättä vielä tänäkin päivänä. Olen nähnyt Bring Me The Horizonin kolmesti livenä ja minulla on yhtyeen toinen (Suicide Season) ja viimeisin (Sempiternal) studioalbumi vinyylin muodossa hyllyssä. Sempiternal on mielestäni paras kiekko mitä BMTH on koskaan levyttänyt ja sen mielettömät saundit saavat ihon kananlihalle. Oliverin cleanitkaan eivät ole yhtään pahat, päinvastoin.#6
Jesus fucking Christ. Siis kuunnelkaa. Vetää sanattomaksi.#7
...ja jatkoa seuraa.


#8
Vaikka näitä metalcore -bändejä nousee kuin sieniä sateella ja olen lopen kyllästynyt koko genreen, BMTH:n lisäksi toinen tällainen bändi mitä kuuntelen aktiivisesti on In This Moment. Jostain syystä tämä vain iskee muhun, puhumattakaan Maria Brinkin mahtavasta äänestä. Rakastan tuollaista käheää ääntä ja...noh, kuunnelkaa niin tiedätte. Toisinaan havaittavissa hieman samanlaisia piirteitä kuin Ronnie Radken ääntelyssä tho. Big Bad Wolf on ehdottomasti paras biisi tältä bändiltä ja lennän perseelleni joka kerta kun luukutan sitä armottomasti. Hrrrrrrrr !


#9
Niin kuin Big Bad Wolf , on tämäkin kappale tuoreimmalta Black Widow albumilta eikä yhtään sen huonompi. Varsinkin sanoitukset ja ylipäätään koko saundi iskevät tässä biisissä. 


#10
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä (voisiko kliseisemmin enää sanoa) vielä yksi Mansonin biisi, koska siitä ei yksinkertaisesti vaan voi saada tarpeekseen. Apple of Sodom on yksi the Lost Highway elokuvan soundtrackeista. Ah, niin mainio !! Vaikutteita edellisestä Antichrist Superstar -albumista ja tulevasta Mechanical Animalsista. Itse video julkaistiin vasta 11 vuotta myöhemmin.

2 comments:

Leave me a comment!