4/09/2015

Trendiällötykset VOL. 2

Symbolinen sekakäyttö:
En ymmärrä tätä yhtäkkistä okkultismin ihannointia muotimaailmassa. Miksi pitää joku swetari printata täyteen alaspäin osoittavia ristejä, pentagrammeja, heksagrammeja, kuus kuus kutosta ynnä muuta jopa toisistaan riippumattomia symboleja. Jopa Egyptin hieroglyfit on yhdistetty pentagrammiin. (Ja todella tarkoitan sitä, että YHDESSÄ samassa paidassa nämä kaikki.) Ensinnäkin jokanen näistä edustaa eri ismiä/uskonlahkoa, joten onko ihmiset eksyksissä oman uskonnollisen vakaumuksensa kanssa vai miksi pitää olla rististä kirkkoveneeseen asti kaikki symbolit samassa vitun t-paidassa? Miksi jostain uskonnollisista asioista pitää tehdä ylipäätään trendivillityksiä? Tyypit pukee ylleen pentagrammeja, vain koska se on muotia atm, eikä siksi että he tajuaisivat mitään koko symbolin merkityksestä. Mielestäni ainoastaan satanistit voivat käyttää satanistisia symboleja. Baphometin naamalla printattuja paitoja käyttävät 12-vuotiaat kakrut eivät yritä olla mitään muuta kuin "edgy". Tätä ilmiötä eniten kampanjoi brändi nimeltä KILLSTAR. Ja kyllä, olen tilannut sieltä itsekin pari t-paitaa, mutta tilaukset loppuivat siihen, kun heidän vaatteisiinsa ilmestyi teksti "Satan is super kawaii" ja muuta todella myötähäpeällistä.

Ananastukka(jonnet):
Joo, se näytti ehkä hyvältä Justin Bieberillä, mutta se ei tarkoita sitä, että se näyttäisi hyvältä sinulla. Tämä ananastukka invaasio on ehkä pahempaa syöpää kuin niken lenkkarit + farkut -yhdistelmä. Varsinkin, kun tämä ananas mallinen tukka muotoillaan pystyyn, näyttää se aivan räjähtäneeltä pensseliltä. 
Samoten yhtä vaivaannuttavan kulunut trendi on tämä niinkutsuttu "manbun" kampaus, joka on siis ananaksesta sortin pidempi versio. Ensinnäkin, jos minun jätkälläni olisi manbun, minua alkaisi vituttamaan se jo siitä syystä, kun hänen hiuksensa yltävät nutturalle ja minun eivät. Tämäkin hiustrendi on pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Kannabismainonta:
Yhdessä brändissä konkretisoituu koko tämä vitun lääkekasvin hypetys: HUF. Siis voi jumalauta ja mitä helvetin vittua! Voisin kertoa omakohtaisen kokemukseni tästä aiheesta, kun eräänä päivänä bussiin nousi lauma varttumattomia nuoria ja yhdellä näistä oli swetari jossa oli jumalattoman kokoinen ganjanlehti ja alla luki jotain tyylillä "LEGALIZE IT". Monet ovat varmaan nähny somessa sen kuvan, jossa on joku valkoinen muija pukeutuneena johonkin kannabiksen kuvilla kyllästettyihin leggareihin ja paitaan, ja siinä lukee "when a white girl smokes weed one time". Just...just näin. Olisi tehnyt niin mieli kysyä siltä tepeltä, että polttiko hän yläasteen koulun vessassa rullan oreganolla jatkettua nokkosenlehteä ja totesi että ei vittu, pilvi on hyvä juttu? Siis en ymmärrä, miksi sitä pitää mainostaa? Sama asia kun nää tepet iskisivät päähän Karjalan lippalakin juotuaan elämänsä ensimmäisen oluen, mutta koska olut on laillista, niin se ei ole cool.

Muropaketit kettulogolla:
a.k.a Fjällräven Kånken. Olisi kiintoisaa tietää, miten ihmeessä nämä muropakettireput ovat nousseet niin suureksi ilmiöksi nimenomaan täällä Suomessa. Onko se joku statusjuttu tai visuaalinen todiste siitä että kuuluu joukkoon ja on osa peruskoulun välkkäjengiä? Ehkä niillä on jokin symbolinen merkitys? Siniset muropaketit ovat oma lahkonsa ja vaaleanpunaiset ovat vähemmistö, kenties. Kerran näin neljä tenavaa, joista kolmella oli kettureput selässä. Neljännellä ihan tällainen basic koululaukku. Ehkä nämä kolme muropakettiklaanin lapsijäsentä yrittivät käännyttää tätä tavallista yksilöä? Selkeästi jotain järjestäytynyttä. Ehkä Fjällräven Kånken alkaa valmistamaan myös foliohattuja siltä varalta että joku yrittää aivopestä lapsesi käyttämään vaikka Dakinen reppua.


Ja lopuksi, vielä repostaan tämän kollaasin jossa kiteytyy peruskoululaisuus Suomessa ja jonka yleisön pyynnöstä toteutin upeilla Paint skillsseilläni, koska sopiihan se tähän postaukseen kuin nyrkki silmään !


3 comments:

 1. Mä oon itseasiassa tilannu joskus just tuontyyppisen paidan, käytin ehkä kerran ja tuli kans tollasia mietteitä et miks pitäisin sellasia symboleita päälläni joista en tiedä mitään ja myin pois. HUF-sukat on, mutta en ole käyttäny enkä IKINÄ tule käyttämään julkisilla paikoilla, hävettää kun esim entisen laitoksen 14-16v pikkuset piti niitä julkisestikin ja vielä ne pienet kannabisplugit korvissa vaikka ei edes polttele ja muutenkin hävetti niiden puolesta. Noh, kukin tyylillään.. :D

  -Maija

  ReplyDelete
 2. Ei hitto, onneksi löysin blogisi. Olen miettinyt kuule aivan samaa noista vaatteista! :D Muuten upeita, mutta jokaikisen symbolin ymppäys yhteen kasaan/riviin/ympyrään häiritsee. Hei haloo oikeesti. Kannabis/päihdemyönteisyyttä en myöskään ylipäätään kässää. Mukava lukea sun kirjoituksia ja ajatuksia.

  Mäkin pidin joskus blogia, mut lopetin kun liian riskialtista esitellä kasvoja. Nautin nykyään piilottelusta ja muiden blogien lueskelusta. Ihan parasta, kun törmää omilla aivoillaan ajatteleviin, omalaatuisiin bloggareihin (non commercial).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukava kuulla,kiitos ja kumarrus.

   Delete

Leave me a comment!